Bagnaia: Lahko bi vozil še hitreje

Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2024 .

Francesco Bagnaia je po zmagi na dirki v Katarju priznal, da bi lahko vozil še hitreje, a se je raje osredotočil na nadziranje prednosti.

Aktualni svetovni prvak je vodil prav vse kroge uvodne dirke nove sezone potem, ko je že po nekaj zavojih prevzel vodstvo, ki nato niti za trenutek ni bilo ogroženo. Kot je povedal po koncu dirke je imel takšen načrt že od samega začetka. Da si privozi majhno prednost in nato pazi na obrabo pnevmatik

Na vprašanje ali je bil to najboljši možen začetek sezone je odgovoril:

“Zagotovo. Pomembno je bilo, da smo v primerjavi s soboto nekoliko spremenili strategijo v uvodnih krogih. V uvodu sem poskusil biti nekoliko bolj agresiven, saj sem se zavedal, da če pridem v vodstvo bom lahko nadziral prednost.”

“Sprinterska dirka je bila pri tem dobra lekcija, da sem spremenil pristop. Moram pa se zahvaliti vsem v moštvu, ki so trdo delali, da smo spremenili nastavitve motocikla, ki so bile bolj primerne za dirko.”

Njegov ritem skozi celotno dirko je bil dovolj dober, da Brad Binder ter Jorge Martin nikoli nista ogrozila njegovega vodstva. Binder je sicer nekajkrat zaostanek zmanjšal pod sekundo, a je vodilni Bagnaia na to hitro odgovoril.

“Lahko bi vozil še hitreje, a za to ni bilo potrebe. Poskusil sem biti konstanten. Takoj, ko sem videl, da je Brad zmanjšal zaostanek za dve ali tri desetinke sem nekoliko dvignil svoj ritem, da je razlika ostala nespremenjena.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj