Bagnaia: Jorge bo moral napadati, zato sem v boljšem položaju

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2023 .

Francesco Bagnaia ima pred zadnjima dvema dirkama sezone 2023 21 točk prednosti pred Jorgejem Martinom, ki je po mnenju Italijana v podrejenem položaju, saj je v vlogi napadalca.

Do konca sezone nas čakata še sobotna sprint dirka, ter nedeljska preizkušnja za VN Valencie, Bagnaia pa lahko tako že v soboto osvoji drugi zaporedni naslov. Da mu Martin v nedeljo ne more več preprečiti slavja, potrebuje le štiri točke več od tekmeca iz ekipe Pramac, ki se prvič v karieri dirkača MotoGP bori za naslov svetovnega prvaka.

Bagnaia je, kot prvak, že pod manjšim pritiskom: “Lani sem bil pred zadnjo dirko, kljub 23 točkam razlike, pod velikim pritiskom, toda letos je drugače. Mislim, da se bom lažje znašel v tem položaju, Jorge pa bo moral napasi na polno, zato sem v boljšem položaju.”

Italijan je na dirki v Katarju moral priznati premoč Fabiu Di Giannantoniu, ki je pet krogov pred koncem dirke dobil sporočilo “Mapping 8”, ki je v preteklosti pomenilo ukaz iz moštva, da mora kolega dirkača na Ducatiju spustiti pred sebe. Toda Fabio je pojasnil, da je šlo za šalo z dirkaškim inženirjem, Bagnaia pa za sporočilo tako ali tako ni vedel. “Nisem vedel, da je dobil sporočilo. Odlično, če je bilo enako, kot zadnjič, toda v vsakem primeru je bil hitrejši in dal sem vse od sebe, ter postavil najhitrejši čas kroga, preden sem storil napako.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje