Bagnaia jezen, vendar ne zaradi moštvenih ukazov

Avtor prispevka: , objavljeno 14. oktobra 2023 .

Francesco Bagnaia je po sobotni MotoGP sprint dirki v Indoneziji ostal brez vodilnega položaja v točkovanju prvenstva, katerega je držal vse od aprila. Po dirki je priznal, da je jezen, vendar je v bran vzel odločitev Ducatija, da se ne poslužujejo moštvenih ukazov.

“Jezen sem,” je povedal potem ko je sprint dirko končal za moštvenim kolegom Eneo Bastianinijem, ki ga je tudi na kvalifikacijah izločil iz Q2 dela. “Morda bo slišati noro, vendar lani nismo imeli moštvenih ukazov in tudi letos jih ni. Takšnih ukazov ne bomo imeli. Osem dirkačev ima nekoliko različne pakete, vendar enake možnosti, da se borimo za mesta. Takšna je politika Ducatija katero podpiram. Danes bi Eneo lahko prehitel le, če bi ga zrinil z dirkaške linije, to pa ni način, na katerega bi želel dirkati.”

Bagnaia meni, da ne bi bilo pošteno do Enee, če bi Ducati posredoval že na kvalifikacijah: “Zakaj bi dirkaču, ki se vrača po dolgem času odsotnosti zaradi poškodbe, preprečevali, da pokaže vse in mu prepovedali izboljšati čas kroga ter mene spustiti naprej?”

Dirkač tovarniškega Ducatija, ki je v osmih dirkah izgubil 66 točk visoko prednost v razvrstitvi prvenstva pa še vedno verjame, da je na sporedu še šest nedeljskih dirk ter pet sprint dirk, zato je sedem točk zaostanka vse prej, kot ne premagljiva razlika.

“Do konca je še daleč. Sedem točk in šest dirk je dovolj, da še vedno verjamem, da lahko letos postanem prvak. Dal bom vse od sebe. Začetek dirke s trinajstega mesta bo težak, vendar bom poizkusil doseči čim boljši rezultat,” je povedal in pojasnil, da ima v Indoneziji težave z novo mehko gumo. “Motor postane preveč agresiven, zelo nervozen in težko je dodajati plin, kot po navadi, tako da sem imel nekaj smole, saj je bil moj čas na kvalifikacijah v Q1 dovolj dober za prvo štartno vrsto. Na dirki pa lahko napreduješ le, če druge dirkače zrineš z linije.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj