Bagnaia jezen po ničli a priznava, da je šlo za dirkaški incident

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2024 .

Francesco Bagnaia je bil razumljivo zelo razočaran potem, ko je nedeljsko dirko po padcu zaključil brez točk. Ob tem pa se strinja z odločitvijo komisarjev dirke, da šlo pri trčenju z Marcom Marquezom za dirkaški incident.

Omenjena dirkača sta trčila in padla v zaključku dirke, ko sta se borila za peto mesto.

“Pred dirko sem bil zelo samozavesten, saj sem se že na ogrevanju počutil zelo dobro. Oprijem je bil zelo dober. Razmišljal sem, da bi dirko izpeljal podobno kot v Katarju. Torej agresivno na začetku  se prebiti v vodstvo ter nato nadzirati tekmece in pnevmatiki.”

“Toda že takoj na samem začetku sem bil vse bolj v težavah. Pričakoval sem, da bom hitrejši, toda nikakor nisem uspel slediti dirkačem v ospredju. Zato sem se odločil umiriti ritem, nadzirati obrabo pnevmatik ter se izogniti težavam.”

“Poskusil sem biti čim bolj v ospredju. Ko me je prehitel Pedro mu nisem mogel slediti. Bil je enostavno prehiter. Nato je prišel Marc. Poskusil me je prehiteti, a bil ob tem nekoliko predolg. Poskusil sem zapreti linijo in ko je on poravnal motocikel sva trčila.”

“Bil sem zelo jezen, saj sem ostal brez točk, a žal se včasih zgodi tudi to. Bil je dirkaški incident. Potrebno je pozabiti nanj ter se osredotočiti na naslednjo dirko.”

Bagnaia tudi lani na drugi dirki brez točk

Italijan je tako kot lani na drugi dirki sezone (takrat v Argentini) po padcu ostal brez točk.

“Lani sem na drugi dirki sezone ostal brez točk po svoji napaki, tokrat je šlo za dirkaški incident. Pred nami je še zelo dolga sezona. Prizam pa, da sem si želel, da letos ne bi tako kot lani, že na drugi dirki ostal brez točk.”

Bagnaia je zanikal očitke, da je bil njegov povratni manever proti Marquezi tvegan.

“Ko te dirkač prehiteti in ob tem zapelje na široko kaj boš naredil ? Seveda ga boš prehitel nazaj ter tako poskusil dobiti čim več točk. Zame to ni bilo tvegano.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj