Bagnaia: Fabio je zasluženo prvak

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2021 .

Francesco Bagnaia je bil na včerajšnji dirki blizu zmage s katero bi odločitev o naslovu svetovnega prvaka prestavil vsaj do dirke v Portimau. Padec pet krogov pred koncem pa je dokončno pokopal njegove upe na naslov.

Italjan je po dirki priznal, da se tveganje z izbiro trše sprednje pnevmatike ni obrestovalo. Kljub padcu je bil mnenja, da je bila to pravilna odločitev. Za takšno izbiro se je odločil zgolj še moštveni kolega Miller, ki je pred tem padel praktično na identičen način v istem zavoju. Številni so bili že pred dirko skeptični glede izbire trdote sprednje pnevmatike, predvsem zaradi precej nižjih temparatur v primerjavi s prvo letošnjo dirko na tem dirkališču.

“Tvegali smo z izbiro trde sprednje pnevmatike. Odločitev ni bila napačna. Težava je bila le v tem, da sem moral vsak krog voziti povsem na polno. Če samo en krog nisi vozil na limitu se je pnevmatika ohladila in hitro si lahko padel.”

“Bili sta samo dve možnosti, ali zmagam ali padem. Vse sem storil, da bi zmagal, a sem žal padel. Morda bi se tveganje izšlo, če ne bi okoli 13:00 nebo zakrili oblaki, tako preprečili, da bi se steza bolj segrela.”

“Poizkusili smo vse, da bi odločitev o naslovu prestavili vsaj do dirke v Portimau. Zadovoljen sem z današnjo predstavo, a nekoliko razočaran z rezultatom, saj bi si zaslužili več.”

Tudi če bi Italijan drugič zapored slavil v Misanu in Quartararo ostal peti bi razlika pred Portimaom znašala 38 točk. Na voljo pa bi bilo še 50 točk.

“Fabiu sem dejal, da je letos zasluženo prvak. Nihče si letos tega ni bolj zaslužil zato sem vesel zanj. Lani je bil on v mojem položaju, saj je prvič zmagoval, a je v drugem delu sezone naredil nekaj napak in izgubil možnost za naslov. Letos sem bil v takšnem položaju sam. Verjamem pa, da bomo v naslednji sezoni bolje pripravljeni.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish