Bagnaia: Ducati GP20 pomaga izboljšati moje šibke točke

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2020 .

Francesco Bagnaia pravi, da posodobitve novega Ducatijevega motocikla GP20 zelo koristijo njegovim šibkim točkam poleg tega naj bi te izboljšale tudi ključna področja njihovih težav.

Italijanski dirkač bo v letošnji sezoni namesto leto stare specifikacije motocikla uporabljal tisto najnovejšo – GP20. Torej tako kot tudi Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci ter Jack Miller. Izboljšanje letošnjega motocikla na področjih zavijanja in zaviranja naj bi bile jasno vidne. Zanj te predstavljajo tudi večjo zaupanje v sam motocikel, kar je dokazal s četrtim najboljšim časom testiranj v Sepangu. Njegov čas je bil tako le za 0,153 sekunde slabši od najhitrejšega časa Fabia Quartararoja.

“Letošnji motocikel mi veliko bolj ustreza od tistega, ki sem ga imel na voljo lani. Ducati je namreč izboljšal tista področja, kjer sem lani izgubljal čas. Za zaviranju sem tako veliko boljši kot lani. Še ena stvar, ki mi je zelo všeč je ta, da motocikel veliko bolje zavija. Zelo sem zadovoljen, da imam na voljo ta motocikel. V teh treh dneh smo naredili dobro osnovo na kateri lahko v Katarju še gradimo.”

Kljub vsem dobrim lastnostim pa si Bagnaia želi še izboljšati svojo konstantnost pri simulaciji dirke. Prav te simulacije naj bi predstavljale pravo razliko v razmerju moči.

“Na en hiter krog smo lahko vsi zelo hitri. Ko pa gre za simulacije dirk, pa to zahteva več dela in učenja. Predvsem moram sam še precej postoriti na svojem ritmu za dirke in biti boljši. Seveda bi bil lahko še nekoliko hitrejši, če bila dirka jutri bi bil verjetno z večjo motivacijo tudi hitrejši oziroma imel boljši ritem. Če bi bila dirka jutri bi tako začel s četrtega štartnega položaja, toda na koncu bi bil cilj glede na trenuten naš ritem končati med najboljših deset.”

Bagnaia je sicer že lani kot novinec navdušil na testiranjih, ko je v Sepangu postavil skupni drugi čas. Kljub temu pa se je nato pokazalo, da testiranja ne odražajo vedno realnega stanja oziroma da časi niso najpomembnejše merilo. Lansko sezono je nato zaključil na skupnem petnajstem mestu.

0 0 glasovi
Oceni komentar