Bagnaia: Dirko bi morali odpovedati

Avtor prispevka: , objavljeno 30. maja 2021 .

Francesco Bagnaia je po dirki ostro obsodil odločitev o izvedbi dirke razreda Moto GP. Zanj je bila ta po smrti Jasona Dupasquiera povsem nesprejemljiva. Mladi švicarski dirkač je podlegel poškodbam nesreče na sobotnih kvalifikacijah, FIM pa je uradno novico o smrti objavil tik pred dirko razreda Moto 2. Dogajanje se je v nedeljo kljub tragični novici nadaljevalo po urniku, so se pa dirkači v elitnem razredu poklonili z minuto molka.

Dirkač Ducatija, ki je sicer po objavi novice resno razmišljal o tem, da izpusti dirko, jo je nato s padcem zaključil že v drugem krogu.

“Če je bilo že včeraj težko za vse nas, je bilo danes praktično nemogoče. Dobro sem začel dirko, povedel v prvem krogu, nato pa padel. Kakorkoli, ali bi danes zaključil prvi ali zadnji bi bilo vseeno. Novico o smrti smo izvedeli tik preden so štartali dirkači Moto 2. Od tistega trenutka se nikakor nisem mogel več osredotoči zgolj na dirko pred menoj.”

“Današnji dan bi lahko označil kot najslabšega v življenju. Želel in prosil sem, da danes ne bi dirkali, saj odločitev za dirkanje zame ni bila pravilna. Če bi se to pripetilo dirkaču v razredu Moto GP zagotovo ne bi dirkali. Zelo sem razočaran nad tistim, ki je dovolil, da dirkamo.”

“Sploh ne razmišljam o svojem padcu in o tem, da sem ostal brez točk. To danes ni pomembno. Razmišljam zgolj o njem ter njegovi družini.”

Mnenja med dirkači ali je bila odločitev o izvedbi dirki pravilna so bila sicer zelo deljena. Fabio Quartararo in Miguel Oliveira sta bila na novinarski konferenci po dirki mnenja, da je bila odločitev o dirki pravilna, saj so se lahko tako na najlepši način poklonili preminulemu dirkaškemu kolegu.  

Foto: Ducati

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish