Bagnaia brez kazni za nevaren manever na treningu

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2022 .

Francesco Bagnaia se je sodnikom na VN Argentine opravičil za zaviranje na ravnini in se izognil kazni.

Dirkač Ducatija je na drugem prostem treningu iskal prosto pot na stezi, saj je želel postaviti hiter krog, ki bi mu zagotovil neposredno uvrstitev v drugi del kvalifikacij. Toda Italijan je v zadnjem delu kroga dohitel nekaj tekmecev, kar ga je vidno razjezilo, nato pa je med trinajstim in štirinajstim ovinkom zmanjšal hitrost, da bi vlakec dirkačev zapeljal mimo.

Bagnaia je na koncu pristal v prvem delu kvalifikacij, kjer je boj za mesta tudi končal. Dirko bo začel s trinajstega mesta, potem ko se je po pogovoru s sodniki izognil kazni.

“Ostalim dirkačem bi se rad opravičil,” je povedal Bagnaia. “Toda, ko si živčen, delaš napake. Tokrat sem jo naredil jaz. Ravnal sem narobe, bila je moja napaka. Takoj, ko sem vstopil v pisarno komisarjev, sem se opravičil za svoja dejanja, sodniki pa so pokazali razumevanje in me opomnili, da naj v prihodnje v takšnih situacijah ravnam bolj pametno in previdno, saj sem bil preveč živčen glede dirkačev, ki se po navadi največ pritožujejo zaradi čakanja na zavetrje v razredu Moto3, tokrat pa so sami počeli isto.”

Dirkač Ducatija je pojasnil, da enostavno ni bil dovolj hiter, zaradi obnašanja motocikla in gum. “Bil sem prepričan, da bom lahko odpeljal dober krog, saj sem na 16 krogov rabljenih gumah vozil zelo hitro, 1:39.3,” je povedal. “Imel sem dober občutek, ko pa smo namestili nove gume, enostavno nisem mogel odpeljati dovolj hitrega kroga. Pridobil sem le tri desetinke. Na kvalifikacijah sem bil počasen, to je vse, kar lahko rečem. Imam težave z neravninami in na sploh z novimi gumami. To dvoje je bila največja težava, vendar imamo že nekaj rešitev.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish