Bagnaia: 5 odstopov – nad tem se moram zamisliti

Avtor prispevka: , objavljeno 28. septembra 2022 .

Francesco Bagnaia je priznal, da bo moral po odstopu na VN Japonske, njegovem petem letos, pred nadaljevanjem sezone globoko pogledati vase, če želi letos postati svetovni prvak.

Italijan je z odstopom v Motegiju skoraj podvojil zaostanek v razvrstitvi prvenstva, kjer ima pred zadnjimi štirimi dirkami sezone Fabio Quartararo zdaj 18 točk prednosti. Dirkač Ducatija je sicer od začetka sezone praktično izničil 91 točk zaostanka, toda odstopi v Katarju, Franciji, Kataloniji, Nemčiji in na Japonskem ga bodo na koncu lahko drago stali.

“Takšnih napak si zdaj ne morem več privoščiti,” je priznal. “Letos sem padel že petkrat, zato se moram nad sabo zamisliti. Ugotoviti moramo tudi, zakaj sem bil na mokri stezi tako počasen, saj je možnost dežja na naslednji dirki zelo velika.”

Bagnaia je na dirki v Aragoniji ob odstopu Quartararoja izgubil zmago proti bodočemu moštvenemu kolegu Enei Bastianiniju, kjer je izgubil pomembnih pet točk, v Motegiju pa je priznal, da je imel srečo, ker je zaradi tehničnih težav na začetku dirke Aleix Espargaro dirko končal izven točk, Quartararo pa tudi ni našel prave hitrosti in je bil na koncu osmi. “Poskusil sem prehiteti Fabia, da bi lahko potem napadel še (Mavericka) Vinalesa, vendar sem bil predaleč zadaj. Vesel sem, da nisem zadel Fabia, kar bi bilo katastrofalno,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish