Bagnaia: 14 točk je veliko, vendar nikakor dovolj

Avtor prispevka: , objavljeno 14. novembra 2023 .

Francesco Bagnaia se v predzadnji dirkaški konec tedna MotoGP sezone 2023 podaja s 14 točkami prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Jorgejem Martinom. Dirkač tovarniške ekipe Ducati se zaveda, da je njegova prednost velika, vendar pa ob 74 točkah, kolikor jih je še na voljo, to nikakor ni dovolj, da bi se lahko sprostil.

Italijan je pred dirko za VN Malezije vodil s trinajstimi točkami prednosti, ta izkupiček se je po sprint dirki, kjer je bil uspešnejši Martin, sicer zmanjšala, Bagnaia, ki je osvojil prvi pole position po VN Katalonije pred tremi meseci, pa je vrnil udarec na nedeljski dirki in iz Sepanga odšel s točko večjo prednostjo.

“Zadovoljen sem z delom, z rezultatom pa ne povsem,” je povedal na tiskovni konferenci pred dirkaškim koncem tedna v Katarju. “Raje bi imel večjo prednost, vendar pa moram biti zadovoljen. Malezijo smo zapustili s točko večjo prednostjo, najpomembnejše pa je, da sem dobil nazaj dober občutek na kvalifikacijah. Vse se je izšlo dobro, razen sprinta, kjer sem imel težave s sprednjo gumo.

14 točk je veliko, vendar nikakor dovolj. Prednost moram povečati. Vesel sem, da se je v Maleziji tudi Enea vrnil v dobro formo, saj mi bo to na zadnjih dirkah lahko pomagalo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj