Avstrijska vlada prižgala zeleno luč začetku sezone F1

Avtor prispevka: , objavljeno 30. maja 2020 .

Avstrijska vlada je prižgala zeleno luč za začetek sezone na dirkališču Red Bull Ring, kjer bosta tako na sporedu med 5. in 12. julijem prvi dve letošnji dirki.

Po več tednih razprav med lokalnimi oblastmi, Formulo 1 ter šefi dirkališča Red Bull Ring v avstrijskem Spielbergu, je bil sprejet varnostni načrt za izvedbo dirk kljub pandemiji korona virusa.

Potrditev prihaja le nekaj dni preden naj bi Formula ena objavila uradne načrte za evropski del sezone, po poročanju lokalnih medijev pa naj bi ogled dirke dovolili celo omejenemu številu gledalcev. Govori se o dodatnih 500 osebah, vendar podrobnosti še niso znane.

Ross Brawn je napovedal, da bodo v paddocku ustvarili nekakšno “biosfero” v kateri bo osebje moštev izolirano od zunanjih obiskovalcev. Vsi, ki bodo prispeli v Avstrijo, bodo morali pred tem opraviti testiranje na virus SARS-Cov-2, na dirkališče pa naj bi potovali s čarterskimi poleti, ki bodo pristali na vojaškem letališču blizu dirkališča. Na dirkališču bodo moštva med sabo izolirana v posebej pripravljenih sobah.

Če bosta dirki v Avstriji izvedeni uspešno, se bo sezona potem nadaljevala brez premora že naslednji konec tedna, 19. julija na madžarskem dirkališču Hungaroring.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish