Avstrija bo velik uspeh za F1

Avtor prispevka: , objavljeno 16. avgusta 2013 .

 

Mark Webber meni, da bo vrnitev VN Avstrije na koledar dirk pokazala kako pomembno je, da formula ena obiskuje tradicionalne evropske steze. Večina novih prizorišč dirk formule ena v zadnjih letih se nahaja na povsem novih ozemljih, kot naprimer v Indiji in Koreji, ali pa gledamo dirke na novih stezah v državah, ki so že gostile kraljico motošporta, kot naprimer Valencia v Španiji, ter Austin v ZDA.

Nam najbližje dirkališče Spielberg, ki je zdaj v lasti Red Bulla, je v svoji prvotni, super hitri konfiguraciji dirke gostila med leti 1970 in 1987. Avstrijska velika nagrada se je leta 1997 vrnila s prenovljenim dirkališčem, znanim kot A1-Ring, a se je leta 2003 znova poslovila.

“Menim, da je naravnost čudovitoin zares sem vesel, da se F1 vrača na prizorišče s super tradicijo,” je povedal Mark Webber. “Tam se je v zgodovini odvijalo ogromno dirk. Tega smo kar nekaj izgubili z dirkami, ki so vstopile v karavano v zadnjih šestih ali sedmih letih. Ravno zato je super, da se formula vrača na stezo, ki stoji na odlični lokaciji med gorami.”

Avstralec je prepričan, da bo avstrijska dirka uspešnejša od večine novih dirk zadnjih nekaj sezon. “Zanje je pravi trenutek za prireditev dirke. Skupaj z Ameriko je to ena najboljših pridobitev v zadnjih letih,” je povedal Webber. “Nekatere dirke se niso dolgo obdržale, toda ta se bo. Vse se bo izšlo odlično. Dirka pa je tudi odlično zdravilo za državo Avstrijo. V Evropi v tem obdobju ni lahko,” je še dodal Webber.