Audiju visoka kazen na DTM dirki v Spielbergu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. avgusta 2015 .

V začetku avgusta je na DTM dirki v avstrijskem Spielbergu vodja ekipe Audi, Wolfgang Ullrich svojmu vozniku Timu Scheiderju naročil, naj iz dirkališča izrine Mercedesovega voznika Pascala Weherleina. S konkretnimi besedami mu je naročil: »izrini ga«, kar je Scheider tudi storil.

Ta primer je obravnavalo športno sodišče nemške motoršportne zveze (Detuschen Motorsport-Bundes DMSB) in dosodilo največjo denarno kazen v zgodovini za posamezno ekipo in sicer denarno kazen v višini 200.000,00 EUR. Dosedanja najvišja kazen je dosegla 25.000,00 EUR.

Sodišče je tudi prepovedalo Timu Scheiderju nastop na obeh tekmah ta vikend v Moskvi, vodja ekipe Ullirch pa do konca sezone ne sme biti prisoten ne le v boksih temveč tudi na radijskih zvezah. Poleg tega so ekipi Audia tudi odvzeli 62 točk, ki jih je pridobil na dirki v Spielbergu.

Tiskovni predstavnik ekipe Audi v DTM tekmovanju Stefan Moser je za časopis Bild izjavil: “Vodja ekipe Ullrich se je po telefonu opravičil vsem vpletenim, saj to, kar se je zgodilo v Spielbergu, ni naš način dirkanja.”

Sodnik športnega sodišča Harald Schmeyer je v naročilu »izrina ga« videl jasno navodilo k povzročitvi nesreče. Scheider, ki tega navodila naj ne bi slišal, je udaril v vozilo Mercedesovega dirkača Wickensa, ki se je zavrtel in udaril v vozilo moštvenega kolega Wehrleina. Tako sta oba dirko zaključila v zadnjem krogu in ostala brez točk.

Jezen je tudi vodja ekipe Mercedesa Toto Wolff, ki je izjavil: “Na žalost je tako, da sta voznika na zadnji dirki ostala brez točk. Za Pascala in Roberta mi je zelo žal, saj bi lahko izgubljene točke na koncu sezone veliko pomenile.”

(Iztok Majhenič)

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

795 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje