Audi zaradi incidenta odpustil Daniela Abta

Avtor prispevka: , objavljeno 26. maja 2020 .

Moštvo Audi je prekinilo sodelovanje s svojim zdaj že nekdanjim dirkačem Danielom Abtom potem, ko je bil ta zaradi najetja profesionalnega igralca dirkaških videoiger diskvalificiran z virtualne dirke Formule E.

Nemški dirkač je za peto virtualno dirko Formule E najel profesionalnega igralca dirkaških videoiger Lorenza Hoerzinga. Dvomi o tem, da doma za računalnikom sedi Abt so se pojavili že po kvalifikacijah, ki jih je ta presenetljivo dobil. Dirko pa je nato končal na tretjem mestu, medtem, ko se pred tem nikoli ni uvrstil med dobitnike točk. Pika na i je bilo dejanje, ko se po koncu dirke ni oglasil na klice svojih dirkaških tekmecev.

Za svoje dejanje je sprva prejel kazen 10 000 evrov, ki jih je moral darovati v dobrodelne namene. Saga pa je danes dobila svoj epilog potem, ko je moštvo Audi za katero nastopa tudi na resničnih dirkah objavilo, da prekinja sodelovanje z njim. V izjavi za javnost so zapisali:

“Daniel se ni udeležil pete virtualne dirke Formule E ter je to prepustil profesionalnemu igralcu videoiger. Za svoja dejanja se je sicer takoj opravičil ter sprejel diskvalifikacijo. Poštenost ter spoštovanje pravil sta temeljni vrednoti Audija, kar se nanaša na vse aktivnosti v katerih smo udeleženi, brez izjeme. Zato smo sprejeli odločitev, da nemudoma prekinemo naše sodelovanje.”

Abt je sicer za moštvo Audija nastopal vse od njihovega začetka v Formuli E. V petih sezonah in pol so skupaj dosegli dve zmagi ter devet uvrstitev na oder za zmagovalce.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj