Audi Sport TT Cup

Avtor prispevka: , objavljeno 18. oktobra 2014 .

Ko je Audi leta 1998 na trg postavil prvega TT-ja, je ta predstavljal manjšo dizajnersko revolucijo. Druga generacija je zaradi radodarne uporabe lahkega aluminija postala nekakšna ikona s priokusom dirkaškega duha. S tretjo generacijo Audijev TT pa ta velja za moderno klasično vozilo, z vrhunskimi performansami. Zato niti ne čudi, da je bila prav najnovejša inkarnacija TT izbrana za novo pokalno tekmovanje, ki bo potekalo v sklopu dirk nemškega prvenstva DTM, Audi TT Cup.

Nemško podjetje Quattro Gmbh bo za potrebe pokalnega tekmovanja izdelalo 24 drikalnikov Audi Sport TT Cup, 18 od teh bodo zasedli najboljši kandidati izmed vseh, ki so pripravljeni plačati okrog 100.000 evrov za vstop v več nivojski postopek izločanja, imenovan “Challengers Welcome”. Preostalih šest dirkalnikov bodo izmenično zasedali pomembneži, znane osebnosti in drugi VIP gosti.

Audi Sport TT tehta 1.125 kilogramov, pod pokrovom pa skriva 228 kW oziroma 310 koenjskih moči, voznikom pa bo na voljo še funkcija za lažje prehitevanje “push-to-pass”, ki iz dvolitrskega TFSI motorja iztisne še dodatnih 22kW (30 konjskih moči). Najbolj privlačen podatek je, da bo dirkalnik poganjal povsem enak motor, kot serijske avtomobile.

“Audi TT Cup je pravi dirkalnik, idealen za začetnike, hkrati pa je zahteven za dirkanje,” je avto opisal Markus Winkelhock, nekdanji dirkač formule ena, ki bo opravljal vlogo inštruktorja v postopku izbora 18 srečnežev, ki bodo prihodnjo sezono nastopali na dirkah.

 

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Audi Sport TT Cup