Aston Martin zavrnil možnost vrnitve Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 26. februarja 2023 .

Ob koncu zimskih testiranj v Bahrajnu so se pojavile govorice, da bi v moštvu Aston Martin poškodovanega Lanca Strolla lahko nadomeščal nedavno upokojeni štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel.

Le nekaj dni pred začetkom testiranj v Bahrajnu je iz ekipe Aston Martin udarila novica, da se je Lance Stroll poškodoval pri kolesarjenju, ter da bo moral izpustiti vse tri dni testiranj. Kasneje je postalo jasno, da gre za hujše poškodbe, zaradi katerih Kanadčan najverjetneje ne bo mogel nastopiti na uvodni dirki F1, ki bo prihodnji konec tedna, kmalu zatem pa so se pojavila ugibanja, da bi njegovo mesto lahko zasedel Vettel.

Govorice so dobile svež zagon, ko je šef ekipe, Mike Krack dejal, da je z Nemcem stopil v stik in da obstaja tudi ta možnost, zdaj pa so iz ekipe sporočili, da bo Strolla, če bo to potrebno, nadomeščal rezervni dirkač, aktualni prvak Formule 2, Felipe Drugovich. Brazilec je Strolla zamenjal že na testiranjih v Bahrajnu, zato je najprimernejši kandidat za rezervo na dirki.

“V moštvu bomo Lancu dali vse možnosti, da okreva in nastopi na dirki,” so sporočili iz Aston Martina. “Toda če Lance ne bo mogel nastopiti, bo AMR23 vozil Felipe.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj