Aston Martin z zajetno ponudbo nad Adriana Neweya

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2024 .

Adrian Newey je še vedno v središču pozornosti moštev F1. Uslug 65-letnega Britanca si želijo pri Ferrariju, zadnja ponudba pa je prišla s strani Lawrenca Strolla, lastnika ekipe Aston Martin, ki se želi v prihodnosti postaviti po robu največjim ekipam, kot so Red Bull Racing, Mercedes ter Ferrari.

Ekipa ima svojo tovarno v Silverstonu, le streljaj stran od Milton Keynesa, kjer Newey ustvarja Red Bullove zmagovalne dirkalnike, Stroll pa je v zadnjem času iz raznih ekip že pridobil vrsto ključnih posameznikov, s katerimi želi biti kar najbolje pripravljen na začetek nove dobe pravil v 2026.

Če bi Newey prestopil v Strollovo moštvo, pa so nekateri prepričani, da bi tja lahko prišel tudi zvezdnik Red Bulla, Max Verstappen, katerega kljub sklenjeni pogodbi do 2028 snubijo tudi pri Mercedesu.

Tudi Newey je nedavno z Red Bullom podpisal novo pogodbo in zagotovil, da ga prestop v druge ekipe ne zanima, vendar pa se v vrhu ekipe odvija igra prestolov med Christianom Hornerjem, ter avstrijskimi solastniki ekipe, zaradi česar bi tako Verstappen, kot Newey lahko predčasno prekinila pogodbi.

Foto: RedBullContentPool

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje