Aston Martin vložil pritožbo na izključitev Vettla

Avtor prispevka: , objavljeno 2. avgusta 2021 .

V taboru moštva Aston Martin so mednarodno avtomobilistično zvezo FIA obvestili, da se nameravajo pritožiti na izključitev Sebastiana Vettla z razvrstitve dirke VN Madžarske.

Vettel je dirko končal na drugem mestu, komisarji pa po dirki iz njegovega dirkalnika AMR21 niso uspeli odvzeti enega litra goriva, kot velevajo pravila, temveč le 0.3 litra. Sledila je izključitev Nemca, s čimer je Lewis Hamilton napredoval na 2. mesto, Carlos Sainz pa na tretje.

Toda pri Aston Martinu imajo 96 ur časa, da vložijo uradno pritožbo, ob obvestilu o namenu pritožbe pa je FIA rezultate dirke zadržala, ter zaplenila Vettlov dirkalnik, katerega bodo odpeljali na podroben pregled. Šef ekipe, Otmar Szafnauer meni, da je v sistemu dirkalnika še 1.44 litra goriva, katerega pa FIA ni uspela izvleči zaradi težav s črpalko. Zaradi te težave se Vettel tudi ni uspel vrniti v bokse, temveč je svoj dirkalnik parkiral v 12. zavoju.

“Vemo, koliko goriva je bilo v dirkalniku in koliko smo ga porabili, saj smo porabo ves čas merili z merilcem pretoka,” je pojasnil Szafnauer. “S tem lahko dokažemo, da je ostalo dovolj goriva.”

Foto: HR Press