ASTON MARTIN se pogaja z novim imenskim sponzorjem: COGNIZANT namesto BWT?

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2020 .

Načrti Lawrenca Strolla in njegovega investicijskega konzorcija, da namesto z ekipo Racing Point v prihodnjem letu nastopi pod imenom Aston Martin, napredujejo. Očitno pa bi lahko bodoča ekipa Sebastiana Vettla v sezoni 2021 dobila tudi novega imenskega sponzorja.

Od leta 2017 naprej ekipa Racing Point (takrat še pod imenom Force India) nastopa v roza zunanji podobi imenskega sponzorja BWT. To je avstrijsko podjetje za specialne kemične izdelke in sisteme za pripravo vode. Prvotno so pri BWT-ju konec leta 2016 načrtovali, da ne sponzorirajo ekipe Force India, temveč Mercedesovo tovarniško ekipo. Pogovori so bili že tako daleč, da so v ta namen izdelali grafični prikaz Mercedesove srebrne puščice z roza prednjim krilcem in drugimi elementi v roza barvi.

Lawrence Stroll naj bi se pravkar pogajal z morebitnim novim imenskim sponzorjem ekipe Aston Martin, kakor se bo zdajšnja ekipa Racing Point imenovala prihodnje leto.

BWT je bil pripravljen, da za roza srebrno puščico globoko seže v svoj žep. V pogajanjih se je govorilo o vsoti 50 milijonov evrov. Na koncu do tega posla ni prišlo, kajti koncern Daimler ni želel imeti povsem roza dirkalnik, za BWT pa kompromisne rešitve niso bile dovolj. Tako so na koncu pristali pri ekipi Force India, današnjemu Racing Pointu in bodočem Aston Martinu. Toda tako kot si Daimler ni mogel zamišljati roza dirkalnika Mercedesa, omenjena roza barva tudi ne ustreza britanski ugledni James Bond znamki.

Ameriško podjetje za IT storitve Cognizant, s sedežem v Indiji, bi lahko postalo novi imenski sponzor Aston Martina. In roko na srce, njihove barve bistveno bolje ustrezajo novi zunanji podobi ekipe, ki naj bi bila klasična British Racing Green.

Ta naj bi, kar je hote ali nehote izdal Lance Stroll, v sezoni 2021 nastopala v častitljivi British Racing Green. In prav mogoče je, da bi lahko njihov dirkalnik dobil tudi nekaj modrih odtenkov. Kajti sodeč po informacijah kolegov iz Motorsport-Total.com, se Aston Martin nahaja sredi napredujočih pogajanj z morebitnim novim imenskim sponzorjem, ameriškim ponudnikom IT storitev Cognizant. Omenjeno podjetje le bilo ustanovljeno leta 1994 pod imenom Dun & Bradstreet Satyam Software in medtem zaposluje skoraj 300.000 ljudi, večina jih dela v mestu Chennai v Indiji. Ali bo dogovor s podjetjem Cognizant samodejno pomenil konec partnerstva z BWT, pa tačas ni znano.              

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish