ASTON MARTIN s SEBASTIANOM VETTLOM: Dolgoročni cilj je naslov PRVAKA

Avtor prispevka: , objavljeno 10. januarja 2021 .

Nekdanji dirkač Formule 1 in zdajšnji televizijski strokovni komentator Martin Brundle je zelo lepo povedal: “Upam, da bo Sebastian Vettel pri Aston Martinu znova našel tisto čarovnijo, ki jo je nekoč izžareval. To kar smo nazadnje doživeli pri Ferrariju, to ni bil pravi Sebastian Vettel.

V letošnji sezoni štirikratni svetovni prvak ne bo več nastopal v rdeči opravi, temveč v zeleni in sicer v barvah ekipe Aston Martin. Lastnik ekipe Lawrence Stroll ima povsem jasne predstave, kako naj bi Nemec učinkoval v moštvu. “Če pride k nam svetovni prvak, potem bo to imelo učinek na celotno ekipo. Ravnati in misliti morajo kot šampioni. On nam bo pomagal pri tem, da dosežemo novi nivo. Skrbi si zaradi njega ne delam. Dobro ga poznam in stoodstotno sem prepričan, da bo za nas opravil fantastično delo. Vidim Sebastiana Vettla, ki je zelo motiviran.” Kanadski poslovnež je tudi prepričan, da lahko Aston Martin doseže dolgoročni cilj, to je osvajanje naslova prvaka.

Sebastian Vettel naj bi v ekipo Aston Martin prinesel šampionsko mentaliteto
Sebastian Vettel naj bi v ekipo Aston Martin prinesel šampionsko mentaliteto in cilj lastnika ekipe Lawrenca Strolla je, da v doglednem času osvojijo naslov prvaka.

Tako kot v vsakem poslu, ki sem ga postavil na noge, želim zmagati,” je povedal Lawrence Stroll za BBC. “V Formuli 1 lahko to traja leta, da postaneš uspešen, čez noč to vsekakor ne gre. A če sem odkrit, ne poznam nobenega posla, ki je čez noč uspešen. Letos se želimo priključiti predstavam iz lanske sezone in se še izboljšati. Osvojili smo nekaj uvrstitev na stopničke in na dirki VN Sakhirja smo tudi zmagali. Zato mora biti naš cilj v sezoni 2021 ta, da dosežemo še več uvrstitev na stopničke in pri tem osvojiti tudi kakšno zmago ali dve. Želim postopno izboljševanje.

Ekipa si je z novim imenskim sponzorjem zadala zelo ambiciozne cilje.

Stroll je še povedal o strateških pogovorih s šefom ekipe Otmarjem Szafnauerjem in tehničnim direktorjem Andyem Greenom. “Obema sem dejal: ‘Leta 2022 prihajajo nova pravila in omogočil vama bom vse razpoložljive vire za zmage. Toda kaj moramo še storiti, da postanemo prvaki?’ In Andy Green je odgovoril: ‘Mislim, da nam ni treba veliko spremeniti.’”               

Članek je na voljo tudi na vmax.si                     

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish