Aston Martin s pritožbo nad izide kvalifikacij po nesreči Sainza

Avtor prispevka: , objavljeno 20. aprila 2024 .

Moštvo Aston Martin je v povezavi z nesrečo Carlosa Sainza vložilo uradno pritožbo na rezultate kvalifikacij za VN Kitajske, saj po njihovem mnenju Špancu ne bi smelo biti dovoljeno nadaljevati s kvalifikacijskim treningom, potem ko je bil le ta zaradi njegove nesreče prekinjen.

Sainz je v drugem delu kvalifikacij v zadnjem ovinku kroga zapeljal s steze in se zavrtel v zaščitne gume, zaradi česar so bile kvalifikacije prekinjene z rdečo zastavo. Toda dirkač Ferrarija se je uspel vrniti v bokse, kjer so mehaniki popravili manjše poškodbe dirkalnika, tako da se je ob nadaljevanju kvalifikacij uspel vrniti na stezo in se prebiti v zadnji del, kjer je osvojil sedmo startno mesto.

Toda pri Aston Martinu se sklicujejo na pravilo, ki pravi, da dirkač, ki se med kvalifikacijami za sprint ali glavno dirko ustavi na stezi, ne sme nadaljevati. Pravilo je bilo uvedeno z mislimi na varnost dirkačev in osebja ob stezi, saj naj bi onemogočilo, da dirkaču redarji pomagajo priti nazaj na stezo, oziroma, da ob stezi ni delovnih vozil, toda nikjer ni prepovedano, da se dirkač na stezo vrne sam. Sainz je v tem primeru uspel ponovno zagnati dirkalnik, ter se v bokse vrniti brez pomoči osebja ob stezi, zato je izid pritožbe Aston Martina za zdaj še nejasen.

Če ekipa Lawrenca Strolla s pritožbo uspe in bo Sainz izločen iz Q3, bi Lance Stroll, ki je kvalifikacije končal na enajstem mestu, pridobil eno štartno mesto.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj