Aston Martin prihodnje leto tudi kot varnostni avtomobil Formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 17. novembra 2020 .

Aston Martin se bo prihodnjo sezono pridružil karavani formule 1, saj bo ime legendarne znamke prevzelo moštvo Racing Point, a britanska znamka bo po novem zastopana tudi na čelu kolone ob prekinitvah, in sicer kot varnostni avtomobil.

Aston Martin bo namreč z Mercedesom delil naloge varnostnega avtomobila. Mercedes je prvenstvu F1 dobavljal tako varnostne avtomobile, kot medicinska vozila, vse od leta 1996, zdaj pa naj bi se umaknil iz vloge edinega dobavitelja.

Čeprav novica še ni uradno potrjena ne s strani Mercedesa, zveze FIA ali Aston Martina, viri znotraj Formule 1 pravijo, da naj bi si proizvajalca avtomobilov delila vlogo varnostnega vozila na polovici dirk, s čimer se bo finančno breme razdelilo med oba.

Mercedes je nedavno povečal svoj lastniški delež Aston Martina na 20%, precej pa so se zbližali tudi na tehničnem področju Formule 1, poleg tega pa je šef in solastnik Mercedesovega moštva F1, Toto Wolff, tudi solastnik Aston Martina, hkrati pa je Avstrijec dober prijatelj lastnika znamke Aston Martin, Lawrenca Strolla.