Aston Martin potrdil dirkaško zasedbo za sezono 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 18. maja 2020 .

Moštvo Racing Point oziroma Aston Martin kot se bo leta imenovalo 2021 je že potrdilo svojo dirkaško zasedbo za prihodnjo sezono. Kot je za medije povedal vodja moštva Otmar Szafnauer bosta za moštvo še naprej nastopala Sergio Perez ter Lance Stroll, čigar oče je tudi lastnik moštva.

“To je noro. Letošnja sezona se še ni niti začela pa se na dirkaški tržnici za leto 2021 že toliko dogaja,” je dejal za Radio Canada. Ob tem je priznal, da ga je razhod Sebastiana Vettla ter Ferrarija presenetil.

“Nekoliko sem presenečen, da niso uspeli doseči dogovora. Sebastian je izjemen dirkač in tudi zelo dober prijatelj. Dolgo se že poznava in lahko rečem le, da si zasluži ostati v Formuli 1.”

Z potrditvijo njihove zasedbe je tudi jasno, da ob prihodu Astona Martina v šport ne bodo posegali po kakšnem bolj zvenečem imenu kot sta Vettel in Alonso.

“Res je, da so tržnici dirkači z zmagami ter tudi naslovi, kar predstavlja zanimivo idejo. Kljub temu pa smo se odločili, da bomo obdržali trenutna dirkača. Če jima zagotovimo konkurenčen dirkalnik lahko zmagujeta tudi na dirkah in morda celo osvojita naslov. Lance in Sergio se zelo dobro razumeta zato smo zelo veseli, da bosta z nami še vsaj do konca sezone 2021.”

Ob tem je tudi prepričan, da bomo že letos videli velik napredek Lanca Strolla, ki je bil v zadnjem obdobju deležen številnih kritik.

“Zelo smo bili zadovoljni s potekom letošnjih testiranj. Če si hiter v Barceloni boš praktično na vsaki stezi. Če bo imel Lance na voljo dober dirkalnik bomo zagotovo videli njegov napredek ter bo lahko utišal kritike. Njegova največja težava so kvalifikacije. S konkurenčnim dirkalnikom bo to zagotovo lažje popravil ter tako dirke zaključeval na višjih mestih.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish