Aston Martin kmalu z Mercedesovimi stranicami?

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2022 .

Direktor za učinkovitost, Tom McCullough pravi, da so pri Aston Martinu že tako daleč z razvojem letošnjega dirkalnika, da se v vetrovniku nahaja povsem drugačen model AMR22, kot smo ga videli nazadnje na testiranjih v Bahrajnu.

Aston Martin je bil pravzaprav prvi, ki je predstavil svoj letošnji dirkalnik, že takrat pa so jasno dali vedeti, da so pripravljeni preučiti ideje drugih moštev, ter da se bo njihov dirkalnik zelo verjetno hitro spreminjal skozi sezono.

“Dirkalnik, ki ste ga videli na testiranjih, ni več podoben modelu dirkalnika, ki ga imamo v vetrovniku,” je dejal McCullough. “Prepričan sem, da isto velja za vsa moštva, saj vsi prilagajamo in optimiziramo svoje dirkalnike. Mi pri oblikovanju svojega nismo želeli zaviti na ekstremno pot, temveč smo ubrali neko srednjo pot, ki nam dopušča nekaj svobode in sprememb. Oblikovalci na oddelku aerodinamike so zagotovo trenutno preplavljeni s podatki.”

McCullough pravi, da jih je dizajn Mercedesa presenetil, a ne izključuje možnosti, da bi tudi pri Aston Martinu, ki pogonske sklope kupuje od Mercedesa, uporabili takšne stranice.

“Nismo vedeli, da so pripravljeni uporabiti kaj takšnega. Z njimi delimo le nekaj informacij glede vpetja koles, vzmetenja, menjalnikov, hidravlike, ne pa tudi aerodinamike in hlajenja motorja. Pri Mercedesu gre za drugačno postavitev hladilnikov, s čimer je mogoče veliko pridobiti na področju aerodinamike.

Veliko smo eksperimentirali z različnimi deli in zamislimi ter stranicami in imamo pripravljene novosti, katere še ocenjujemo v simulatorju. Na našem oddelku za aerodinamiko preučujejo vse zamisli, katere smo videli v paddocku in načrtujejo, v katero smer bi lahko šli naprej,” je pojasnil McCullough.

Foto: HB Press

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj