Aston Martin: Kaj bo prinesla predstavitev?

Avtor prispevka: , objavljeno 3. marca 2021 .

Moštvo Aston Martin se bo svetu predstavilo danes popoldan, ko bomo prvič videli njihov dirkalnik AMR21, s katerim bosta Lance Stroll in Sebastian Vettel poskušala poseči po zmagah.

Ekipa ostaja v lastništvu Lawrenca Strolla, je pa zamenjala ime, toda vsi se sprašujemo, ali bo njihov letošnji dirkalnik, katerega pričakujemo v “British racing” zeleni barvi, še ena “kopija” lanskega Mercedesovega dirkalnika.

Večji del pozornosti pri predstavitvi bo zagotovo požel Sebastian Vettel, ki je zapustil Ferrari in postal novi moštveni kolega Lanca Strolla. Štirikratni svetovni prvak je v moštvu iz Maranella utrpel kar nekaj udarcev, toda z “zelenim Mercedesom” bi se Nemec vendarle lahko letos vrnil na zmagovalna pota, njegove izkušnje pa bi ekipi lahko pomagale narediti še korak naprej.

Moštvo, ki se je lani imenovalo Racing Point, je letos prevzelo ime prestižne znamke avtomobilov Aston Martin, katero je v lanskem letu kupil lastnik ekipe Lawrence Stroll. Menjava imena in vrnitev te znane britanske znamke avtomobilov v prvenstvo Formule 1 pa bo zagotovo ena izmed današnjih glavnih tem pogovorov ljubiteljev tega športa.

Dirkalnika ekipe Aston Martin bo tudi letos poganjal Mercedesov pogonski agregat, zato bo zanimivo videti, ali bo tudi na pokrovu motorja AMR21 moč videti izboklino, kakršno smo videli ob predstavitvi Mercedesovega dirkalnika W12. Šlo naj bi namreč za dodatek, ki je potreben zaradi izboljšav pogonskih enot nemškega proizvajalca.

Aston Martin je včeraj objavil fotografijo pokritega dirkalnika AMR21, ki med drugim razkriva izboklino na pokrovu motorja in nos, precej podoben Mercedesovemu.
Aston Martin je včeraj objavil fotografijo pokritega dirkalnika AMR21, ki med drugim razkriva izboklino na pokrovu motorja in nos, precej podoben Mercedesovemu.

Vsi, ki vas privlači moštvo, pa se lahko z njim tesneje povežete preko kampanje #IAMF1, ki bo svojim največjim oboževalcem med prvimi razkrivala novosti v razvoju, omogočala pa bo tudi interakcijo z dirkačema moštva.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish