Asja peta na reliju Littermont

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2013 .

Asja Zupanc in sovoznica Blanka Kacin sta na reliju Littermont zasedli končno peto mesto v skupni razvrstitvi in četrto v skupini N. Dirko so začinile nizke temperature, sneg, dež ter poledica. Gume so igrale pomembno vlogo, a je bilo težko zadeti z izbiro. Posadka Zupanc-Kacin je izbrala pravilne gume, ki so jima omogočale dobre čase. Po petih hitrostnih preizkušnjah sta zasedali tretje mesto v skupnem seštevku in drugo v s skupini N. Mesto sta branili vse do krožne dvajset kilometrske preizkušnje, kjer sta sprva doživeli manjši izlet s proge, nato jima je počila guma, za piko na i pa je odpovedal še menjalnik na njunem Mitsubishi Lancerju.

Zaostanek za vodilno ekipo Gassner-Thanhauser je postal prevelik, zato sta se dekleti osredotočili na ohranitev svojega položaja. Na naslednjih etapah je njuna prednost pred ekipo Stix-Bonhage vztrajno kopnela, tretja prestava pa dokončno odpovedala. Do konca dirke sta Blanka in Asja izgubili še 50 sekund, in reli končale na petem mestu v skupnem seštevku, ter na četrtem v skupini N.

Dekleti sta z rezultatom zadovoljni glede na okoliščine, zdaj pa se že pripravljata na prihodnji konec tedna, ko bo potekal avstrijski reli Rebenland, ki šteje za pokal Mitropa. Ta pa je glavni cilj Asje in Blanke v letošnji sezoni.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj