Arrivabene zahteval avto za Raikkonena

Avtor prispevka: , objavljeno 22. aprila 2015 .

Maurizio Arrivabene je razkril, da je v prvi polovici decembra 2014 sedel za mizo skupaj z oblikovalci Ferrarijevih dirkalnikov in zahteval, da izdelajo avto, ki bo ustrezal Kimiju Raikkonenu, kar je bil ključen del preporoda moštva iz Maranella.

Raikkonen se je pred lansko sezono vrnil k Ferrariju in se lani ves čas ubadal s številnimi težavami, saj je bil dirkalnik F14-T oblikovan po željah Fernanda Alonsa. Finec vso sezono ni našel primernih nastavitev, še najbolj pa ga je omejevalo pomanjkanje oprijema na prednjem delu dirkalnika. Arrivabene se je moštvu pridružil po zadnji dirki sezone 2014, med prvimi zadevami svoje nove službe šefa ekipe pa je zahteval dirkalnik, ki bo ustrezal Raikkonenu. Ob boljšem sodelovanju med člani moštva pa je nova pot filozofije dirkalnika že obrodila s prvo zmago na VN Malezije.

“Spomnim se, bilo je 10. ali 12. decembra, ko sem z glavnim oblikovalcem Simone Resto ter Roryem Byrnom sedel za mizo in si ogledoval sliko lanskega dirkalnika. Vpršal sem ju, kaj lahko storimo, da težišče dirkalnika premaknemo bolj naprej,” je povedal Arrivabene. “Dejal sem, da je Kimiju všeč tak dirkalnik, Sebastian (Vettel) pa ima podoben slog vožnje. Rekla sta, da za tak dirkalnik potrebujemo pol leta in vprašal sem, če je mogoče, da to storimo v treh. Odvrnila sta, da bomo morali delati noč in dan in dejal sem, da bom potem takem delal z njima in da takoj začnimo z delom.”

Nov način dela, ter nov dirkalnik je pohvalil tudi Raikkonen. “Velik del forme prihaja iz posodobljenega motorja,” je povedal Finec. “Pridobili smo kar nekaj konjskih moči, izboljšali pa smo tudi njegovo zanesljivost, toda nekaj zaslug gre tudi fantom na področju aerodinamike, saj imamo precej več podtlaka. Dirkalnik se zato obnaša bolje in jasno je, da je celoten paket precej boljši. Ključno je, da smo se izboljšali na vseh področjih, poleg tega pa je tudi sodelovanje med vsemi člani ekipe je boljše, tesnejše. Zdaj delujemo kot ena ekipa, rezultat tega pa so rezultati na dirkah, ki jih zdaj dosegamo in zelo sem vesel, da nam grejo stvari dobro od rok. Mislim, da je le malo kdo lani pričakoval, da bomo na začetku letošnje sezone tu, kjer smo. Smo na pravi poti in prepričan sem, da se bomo vrnili v sam vrh. Za zdaj želimo pogosteje zmagovati na dirkah, zato pa potrebujemo nekaj potrpljenja. Z delom pa moramo nadaljevati v stilu, v kakršnem smo tudi začeli in uspelo nam bo,” je dejal Finec, ki je leta 2007 s Ferrarijem osvojil naslov prvaka v sezoni, kjer se je zdelo, da sta dirkalnika moštva McLaren za rdeče nedosegljiva.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo