Arrivabene: V moštvu manjka “kmečke pameti”

Avtor prispevka: , objavljeno 6. oktobra 2018 .

Šef moštva Ferrari, Maurizio Arrivabene je po polomu na kvalifikacijah, kjer sta Kimi Raikkonen in Sebastian Vettel zadnji del kvalifikacij začela na gumah za rahel dež, čeprav je bila steza suha, dejal, da je napačna izbira gum nesprejemljiva, in skregana z z zdravim razumom.

Vettel bo dirko za VN Japonske začel šele z osmega mesta (čeprav je dosegel šele deveti čas), saj so pri Ferrariju narobe predvideli prihod dežja in svoja dirkača na stezo poslali na gumah za rahel dež. Ko so uvideli svojo napako in sta dirkača v boksih na dirkalnik namestila gume za suho stezo, je pričakovani dež res prišel, toda do takrat so praktično vsi tekmeci že odpeljali hitri krog na suhi stezi, dirkača Ferrarija pa sta se že vozila po delno mokri. Raikkonen je bil v boksih nekoliko prej kot Vettel in bo dirko začel s četrtega mesta.

Nemec za napako ni želel kritizirati moštva, Arrivabene, ki naj bi se ob koncu sezone poslavljal od vloge šefa moštva, pa je bil bolj oster. “Glede na to, kako smo opravili svoje delo, najboljši štartni položaj ni bil v našem dosegu, toda kar se je zgodilo danes je nesprejemljivo,” je povedal. “Zelo sem jezen. To ni bilo prvič, da je prišlo do takšne napake. Ne želim s prstom kazati na posameznika, toda zelo sem razočaran.”

Arrivabene torej ni želel izpostaviti glavnega krivca, toda poudaril je, da postopek odločanja za komandnim pultom ni dovolj dober, ter da članom moštva morda manjka izkušen mentor. “Za razliko od prejšnjih napak je bilo povsem lahko razumeti, kaj se dogaja na stezi, saj so vsi naši tekmeci iz boksov zapeljali na gumah za suho stezo. Včasih morda koristi, če pogledaš na stezo, namesto v računalniški monitor, ter pri odločitvah uporabiš zdrav razum. Res je, da smo mlado moštvo in verjetno nam manjka izkušena oseba, ki je sposobna hitro in pravilno oceniti situacije,” je povedal in glede sprememb v organizaciji ekipe dodal: “Končni izračun se izvaja ob koncu leta. Če bo potrebno, bomo ukrepali.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish