Arrivabene naveličan ugibanj o Raikkonenu

Avtor prispevka: , objavljeno 7. julija 2015 .

Kimiju Raikkonenu je v Veliki Britaniji uspelo v soboto kvalifikacije odpeljati brez težav, kar potrjuje tudi dejstvo, da je dirko v nedeljo začel pred moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom. Finec je nato tudi na dirki po stezi v Silverstonu pokazal solidno formo in celo zabeležil dve desetinki hitrejši najboljši čas kroga od Nemca, kar je le potrdilo Arrivabenejeve besede, da zadnjega Ferrarijevega prvaka ne smemo podcenjevati.

Toda tudi boljša forma novinarjev ni odvrnila od vprašanj o Raikkonenovi prihodnosti, ki so počasi začeli jeziti tudi šefa Arrivabeneja, ki je moral znova poudariti, da o Finčevi usodi ni znanega nič novega.

“Kot sem dejal že zadnjič, in to moram vedno ponavljati, je Kimijeva prihodnost v njegovih rokah. Nočem več govoriti o Kimiju, saj je pred nami še deset dirk in ko bo prišel pravi trenutek mu bomo sporočili svojo odločitev,” je povedal Arrivabene, ki se je postavil tudi v Raikkonenovo kožo in se tako dobro zaveda, kako se počuti njegov dirkač. “Kimi se zaveda, da si usodo kroji sam. Ko bo pravi trenutek bomo sporočili svojo odločitev, toda če se postavim v Kimijevo kožo, ga dobro razumem. Vsi so začeli govoriti o njem po Bahrajnu in s tem se mora soočati, odgovarjati na ena in ista vprašanja, potem pa sesti v dirkalnik in voziti z več kot 300 kilometri na uro. Je dobre volje? Ne! Zato želim da ostane miren in opravi svoje delo.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo