APRILIA želi VINALESA čimprej na stezi

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2021 .

Aprilia si prizadeva, da bi Maverick Vinales čimprej nastopil na dirki MotoGP, saj bi tako videli, kaj lahko pričakujejo od Španca, ki je v petek sporazumno končal sodelovanje z Yamaho.

Vinales, do nedavnega dirkač Yamahe, je bil prejšnji teden suspendiran, saj naj bi na VN Štajerske poizkušal poškodovati svoj motor.

Za svoje ravnanje se je kasneje opravičil, toda Yamaha je vztrajala pri svoji odločitvi in napovedala, da se Španec, ki je že junija zaprosil za prekinitev pogodbe ob koncu sezone, ne bo več vrnil na njihov motocikel.

Po dirki v Avstriji je Aprilia sporočila, da je Vinales z njimi podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja v sezono 2023, zaradi Yamahine odločitve, da sodelovanje prekine, se pred naslednjo dirko v Silverstonu Vinalesu ponuja možnost, da takoj presedla na motocikel Aprilie, kjer bi prevzel mesto Lorenza Savadorija.

Aprilijin šef dirkaškega oddelka, Massimo Rivola, naj bi po poročanju več virov iskal možnosti, da Vinalesa čimprej posede na svoj motocikel.

Prva možnost je tako že dirka za VN Velike Britanije, ki bo prihodnji konec tedna, a bi Španec imel za priprave dokaj malo časa, zato pa je toliko bolj verjetno, da ga bomo na motociklu italijanskega proizvajalca videli na dirki za veliko nagrado Aragoniji, ki sledi britanski preizkušnji.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish