Aprilia že v ponedeljek na testu za 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 22. novembra 2020 .

Aprilia bo že dan po finalni dirki sezone MotoGP 2020, kot edini proizvajalec z razvojno koncesijo, začela s testiranji za novo sezono.

Aprilijin motocikel RS-GP 21, oziroma posodobljeno različico letošnjega motocikla z deli za sezono 2021, bo zjutraj preizkusil Bradley Smith, popoldan pa bo delo prevzel redni dirkač Aleix Espargaro, ki je po napornem dirkaškem koncu tedna v Portimau dejal, da je precej utrujen. “Celotna sezona je bila naporna, še posebej zadnjih nekaj tednov,” je povedal. “V petek smo bili na stezi dve uri in pol, tako da sem precej utrujen, toda kljub temu smo vsi v moštvu zelo motivirani.

V Jerezu nas čakajo novi motocikli, zaradi napovedanega slabega vremena, pa bomo namesto v sredo testirali že jutri. Prihodnja sezona je za nas zelo pomembna, na novem motociklu imamo zato kar nekaj novosti, katere želim čimprej preizkusiti. Imamo nov pogonski agregat, nov okvir, drugačno nihajno vilico, še več novih delov pa bomo dobili v Maleziji,” je razkril Espargaro, ki je na Portugalskem z osmim mestom dosegel najboljšo letošnjo uvrstitev. “Naslednja sezona je za Aprilio in zame ključna. Če se ne bomo mogli boriti za prvih šest na vsaki dirki, to nikakor ne bo dobra sezona.”

Aprilija se zadnje tedne v medijih predvsem pojavlja v zvezi z dirkaško zasedbo. Potem ko je Andrea Iannone dobil štiriletno prepoved dirkanja, zaradi uporabe nedovoljenih substanc, se veliko ugiba o tem, kdo bo dirkal namesto Italijana. Številni dirkači iz razreda Moto2 so zavrnili povabilo Aprilie, zadnje dni pa so se pojavile govorice, da naj bi Espargarojev moštveni kolega vendarle postal Američan Joe Roberts, kar naj bi potrdili do konca dirkaškega tedna.

Toda zdaj so se pojavile nove govorice, da se je Roberts vendarle odločil ostati v razredu Moto2, kar pomeni, da italijanski proizvajalec še vedno išče novega dirkača. Američan naj bi se sicer zanimal za prestop, toda do prepreke naj bi prišlo pri nedavno podpisani pogodbi z moštvom ItalTrans.

“Res ne vem,” je na vprašanje, kdo bo njegov moštveni kolega v 2021, odgovoril Espargaro.

Američan Joe Roberts se zanima za sedež v MotoGP, a bo kot kaže, moral spoštovati pogodbo z moštvom ItalTrans, katero je podpisal oktobra.
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish