Aprilia predstavila letošnji motocikel

Avtor prispevka: , objavljeno 4. marca 2021 .

Aprilia je predstavila svoj letošnji MotoGP motocikel, hkrati pa so kot moštvenega kolega Aleixa Espargaroja predstavili tudi Lorenza Savadorija.

Italijanski proizvajalec tudi letos sodeluje z moštvom Gresini Racing, zato bodo ob začetku testiranj jutri na svojih motociklih vozili sposebnim posvetilom umrlemu ustanovitelju moštva, Faustu Gresiniju, ki je minuli mesec izgubil bitko za življenje za posledicami okužbe z virusom Covid-19.

Aprilia je edini proizvajalec poleg KTM-a, ki letos lahko uporabi nove pogonske agregate, njihov motocikel, katerega so kot edino moštvo z razvojnimi koncesijami razvijali, pa je letos prvič lažji od 157kg, kolikor znaša najmanjša dovoljena teža motocikla MotoGP, kar moštvu omogoča dodajanje balasta za boljšo uravnoteženost.

Lorenzo Savadori je bil tudi uradno izbran za rednega dirkača čeprav je moštvo lani novembra napovedalo, da bo moštveni kolega Espargaroja, za vlogo katerega se je Savadori potegoval z Bradleyem Smithom, izbran šele po koncu zimskih testiranj.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish