Aprilia pokazala svoj letošnji radikalen motocikel

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2020 .

Aprilia je objavila prve fotografije njihovega letošnjega motocikla, s katerim bo jutri na shakedown testu zapeljal Bradley Smith.

Na novem motociklu RS-GP je predvsem močno spremenjen prednji del aerodinamičnega oklepa, pod katerim pa se skriva nov okvir in izboljšan izpušni sistem. Spremembe naj bi doletele tudi pogonski agregat. Ta naj bi sledil filozifiji Honde, Ducatija in KTM-a, saj naj bi bili valji postavljeni pod kotom 90 stopninj in ne več pod 75 stopinjami, kot doslej.

Na testiranju v Sepangu bo poleg Smitha na novem motociklu kilometre nabiral tudi redni dirkač Aleix Espargaro, ter dirkač razreda Superbike, Lorenzo Savadori. Prva zimska testiranja pa se začnejo 7. februarja.

Aprilia pa se pred letošnjo sezono še vedno ubada z neljubim zapletom na naslovu Andree iannoneja, ki se sooča s štiriletno prepovedjo dirkanja zaradi dopinga. Italijanski dirkač bo 4. februarja opravil zadnje zaslišanje, na katerem bo imel zadnjo možnost, da dokaže svojo nedolžnost. Če mu to ne uspe, bo Aprilia z njim najverjetneje prekinila pogodbo.