Aprilia na dirki motoGP v Valencii v rdeči preobleki

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2021 .

Maverick Vinales in Aleix Espargaro, dirkača Aprilie, bosta na dirki razreda motoGP v Valencii nastopila v izstopajoči rdeči barvi, saj s čimer želi Piaggio Group, lastnik znamke Aprilia, tudi letos pokazati podporo boju zoper največje zdravstvene težave človeštva, med katerimi sta AIDS in Covid19.

“Vesel sem, da spet dirkam v rdeči barvi, saj je za naš čudoviti šport pomembno, da pokažemo podporo tistim, ki v teh težkih časih bijejo bitke,” je dejal Espargaro.

“Zame bo to prvi nastop v rdečih barvah in moram reči, da sem ponosen, da lahko prispevam k trudu številnih posameznikov, ki se že mesece borijo proti pandemiji,” je povedal Vinales, ki bo z Aprilio odvozil peto dirko letos.

Oba dirkača si želita predvsem bolj toplega vremena. “Nizke temperature nam ne pomagajo, toda če se v bodoče želimo izboljšati in boriti za pomembne rezultate, moramo najti rešitve tudi za te omejitve,” je pojasnil Espargaro. “Sezona je za nas bila zelo pozitivna, z nekaj vzpodbudnimi znaki, kot je konstantna konkurenčnost skozi celo sezono. Upamo na čim boljši konec sezone v Valencii, nato pa se bomo osredotočili na 2022,” je še dodal.

Vinales bo dirkaški konec tedna izrabil predvsem za prilagajanja sloga vožnje in ne za velike spremembe nastavitev. “Ne vem, kako dobro se bom izkazal,” je pojasnil. “Vsako dirkališče s tem motociklom je zame neznanka, upam pa, da bo vreme stabilno. Skozi dirkaški konec tedna bom delal na slogu vožnje. Začel bom s stabilnimi nastavitvami in se osredotočil, da z njimi dosežem čim boljši čas kroga.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish