Aprilia izbira med Smithom in Savadorijem

Avtor prispevka: , objavljeno 23. novembra 2020 .

Potem ko smo poročali, da je Aprilia na uradnem seznamu dirkačev MotoGP za sezono 2021, kot moštvenega kolega Aleixa Espargaroja navedla Lorenza Savadorija, je zdaj italijanski proizvajalec potrdil, da Savadori ostaja v ekipi, vendar pa še ni določeno, ali kot redni ali pa kot testni dirkač.

Potrdili so namreč, da bosta tako Savadori, kot Bradley Smith ostala v moštvu, a kdo izmed njiju bo dobil drugi dirkaški sedež, bo znano po zimskih testiranjih. “Poraženec” pa bo postal njihov testni dirkač.

“Ne skrivamo, da smo priložnost v prihodnji sezoni ponudili trem mladim dirkačem, saj smo menili, da bi naš projekt lahko zanimal mladega nadarjenega dirkača, toda dirkači sami se niso čutili pripravljene za prestop, hkrati pa jih moštva, s katerimi so podpisali pogodbe za 2021, niso želela izpustiti,” je potrdil šef Aprilie, Massimo Rivola.

“Spoštujemo njihovo odločitev in zdaj raje nadaljujemo s svojimi dirkači, kot pa da bi izbirali med preostalimi možnostmi, katere nas niso povsem prepričale,” je še dodal in pojasnil, da se je njihov motocikel letos skozi sezono izboljšal. “Alix je sezono zaključil z dobrim rezultatom in se na dirki včeraj vozil podobno hitro, kot vodilni. Lorenzo je močno napredoval v le treh dirkah in vemo, da se lahko zanesemo na Bradleyev profesionalen odnos in izkušnje.

Aleix bo naš prvi dirkač, kdo bo drugi dirkač pa se bomo odločili ob koncu zimskih testiranj,” je razkril Rivola. S to napovedjo pa se pod vprašaj postavlja tudi povezave Jorgeja Lorenza s testno vlogo moštva. Potem ko je Španec potrdil, da je to ena izmed možnosti za prihodnjo sezono, pa je zdaj o tem vse potihnilo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish