Aprilia bo obdržala Vinalesa in Espargaroja

Avtor prispevka: , objavljeno 26. maja 2022 .

Italijanska Aprilia bo v MotoGP sezoni 2023 nastopala z nespremenjeno dirkaško zasedbo, potem ko sta novi pogodbi podpisala trenutna dirkača, Aleix Espargaro in Maverick Vinales.

Espargaro se je za podaljšanje pogodbe pogajal kar nekaj časa, zaradi česar je Španec, ki je moštvo na dirki v Argentini privozil prvo zmago v razredu MotoGP, priznal, da je bil nekoliko razočaran, saj ni vedel, zakaj Aprilia z novo pogodbo odlaša.

Španec letos uživa solidno sezono, saj je poleg zmage zabeležil še tri uvrstitve na zmagovalni oder, v skupni razvrstitvi prvenstva pa trenutno zaseda drugo mesto z le štirimi točkami zaostanka za vodilnim Fabiom Quartararojem. Zato ne preseneča, da je Aprilia njegove rezultate nagradila in sicer z dvoletno pogodbo, medtem ko je njegov moštveni kolega Vinales svojo pogodbo podaljšal le do konca sezone 2023.

Espargaro naj bi na leto po novem zaslužil okrog dva milijona evrov, koliko bo zaslužil Vinales, ki v točkovanju prvenstva MotoGP zaseda trinajsto mesto, pa za zdaj še ni znano.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish