Antonio Giovinazzi zadovoljen sam s sabo: Letos sem zelo napredoval

Avtor prispevka: , objavljeno 31. decembra 2020 .

Za mnoge je bilo manjše presenečenje, da se bo Alfa Romeo tudi v letu 2021 še naprej zanašala na storitve Kimija Räikkönena in Antonia Giovinazzija. Finec je kljub enainštiridesetim pomladim pogodbo podaljšal še za eno leto, Ferrari pa kljub pestri izbiri v Formuli 2 še vedno zaupa Giovinazziju in mu zagotavlja mesto v moštvu.

Italijan to vidi kot nagrado za dobre nastope v pretekli sezoni, s katerimi je precej zadovoljen: “Rekel bi, da sem se bistveno izboljšal in da sem se v avtomobilu in v moštvu počutil veliko bolj udobno,” pravi in dodaja: “Vsak mladi voznik pravi, da je prvo leto bolj živčen in je vse novo, a zdaj se že počutim bolj domače v F1.”

https://www.instagram.com/p/CJBW7WbhZaz/

To je bilo videti zlasti v primerjavi z moštvenim kolegom Kimijem Räikkönenom. Giovinazzi je v kvalifikacijskem dvoboju premagal nekdanjega svetovnega prvaka z 9: 8, najbolj znan pa je bil po svojih odličnih startih, v katerih si je v prvem krogu vedno znova izboljševal uvrstitve. Kljub številnim dobrim stvarem pa se dirkač iz Taranta zaveda: “Še veliko stvari moram izboljšati. To želim narediti naslednje leto.”

Pri tem misli predvsem na dirke. “To je bila moja šibka točka,” priznava Giovinazzi. Sicer je osvojil štiri točke, torej toliko kot njegov moštveni kolega, a je bil vsega štirikrat pred Fincem, ko je padla karirasta zastavica. Räikkönen je bil na dirki boljši devetkrat.

Kljub temu Giovinazzi poudarja: “Kar se tiče dirkaškega tempa, sem zelo napredoval. Seveda mi je pri tem pomagalo tudi to, da je moj moštveni kolega prav Kimi, ki je mojster na tem področju. Vesel sem napredka, a imam še veliko dela, da dosežem raven, ki si jo želim doseči.”

Članek je na voljo tudi na vmax.si