Andreas Mikkelsen lovi zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 20. oktobra 2014 .

25-letni Norvežan Andreas Mikkelsen, ki zastopa Volkswagnovo moštvo na Svetovnem rally prvenstvu pravi, da je pripravljen biti nor za volanom svojega 1.6 litrškega VW Polota R. Še dve dirki ga ločita do svoje prve zmage, vendar pa se bo moral res izkazati. Trenutno stoji na tretjem mestu za Jari-Matti Latvalo, ter vodilnim Sebastien Ogierom.

Pravi da bo v Španiji in walesu pokazal vožnjo brez pritiska, ter se bo potrudil na vse moči, da bo  prišel do prvega mesta dirke. Zadovoljen je z rezultatom v Franciji, kjer si je privozil drugo mesto, kljub pomanjkanju dirkanja na asfaltu. “Dosežek v  začetku leta je bil izvrsten, ko sem prvič stal na stopničkah, vendar pa je bila zadnja dirka fenomenalna, saj sem se počutil zelo samozavestno v Polotu. Možnost tekmovanja z Jari-Matti Latvalo je bilo zelo posebno.” je povedal Norvežan.

Naslednja dirka je v Španiji na Rally de Espana, ki bo med 23.10.2014 ter 26.10.2014. Finale pa se bo odvil v Veliki Britaniji na Wales Rally GB, ki bo med 13.11.2014 in 16.11.2014.

Foto: WorldRallyBlog