ANDREA DOVIZIOSO: Prihodnjo sezono bi rad dirkal v MOTOGP

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2021 .

Andrea Dovizioso se je v Jerezu z Aprilio vrnil na motocikel razreda MotoGP, po treh dneh testiranj pa se zdi, da se stvari odvijajo v smeri Italijanove vrnitve v elitni razred motociklističnega prvenstva.

Dovi, ki je po neuradnih informacijah pohvalil voznost Aprilijinega motocikla RS-GP21 bo najverjetneje kmalu opravil še eno testiranje v italijanskem Mugellu, proizvajalec iz Noale pa bi verjetno bil vesel dirkača njegovega kova, saj med vsemi proizvajalci, ki trenutno nastopajo v MotoGP, še nima nobene zmage.

Dovizioso je dejal, da ga MotoGP še vedno mami, zato se je odločil za testiranje z Aprilio. “MotoGP je še vedno moja strast in prihodnjo sezono bi rad dirkal, zato je bilo zame dobro, da sem opravil to testiranje, vesel pa sem, da mi je Aprilia to omogočila,” je povedal nekdanji dirkač Ducatija, ki je z Aprilio v 125-kubičnem razredu v sezoni 2001 začel svojo kariero.

Andrea Dovizioso Aprilia test
Andrea Dovizioso je v Jerezu prilagajal položaj sedenja na motociklu. Čeprav o morebitni vrnitvi na dirke še ni govora, pa je potrdil, da je v načrtih še eno testiranje čez mesec dni.

Potem, ko je Aprilia potrdila, da bo Dovizioso opravil testiranje, so se pojavila številna ugibanja o možnosti wildcard nastopa, ali celo vrnitve med redne dirkače. “Testiranje je zame dobro, ne glede na to, ali bom prihodnjo sezono dirkal ali ne,” je povedal 35-letni Dovi, ki je zadnji dan testiranj izgubil nekaj časa zaradi vetrovnih razmer.

Po nekaj krogih, število in časi niso javno dostopni, se je predvsem posvečal prilagajanju na položaj sedenja na motociklu in čeprav ni imel dovolj časa, da bi lahko podal primerjavo z lanskim Ducatijem, je prepoznal nekaj močnih točk motorja RS-GP. “Videl sem nekaj dobrih lastnosti motocikla, a je težko jasno videti, kako dober je paket, saj je potreben čas, da se lahko na motorju počutiš dobro in da lahko pelješ na meji. Tu govorim o položaju sedenja, ne o delovanju motorja, saj je položaj v MotoGP še precej bolj pomemben, ker moraš biti zelo precizen. Tudi ta motor ima pozitivne in negativne lastnosti, vendar sem imel zelo dober občutek.”

Čeprav so nekateri viri napovedovali, da naj bi Dovizioso že ta konec tedna na VN Portugalske nadomeščal Lorenza Savadorija, za zdaj Aprilia še ni potrdila načrtov za dirkaški nastop. “Kmalu bomo opravili še eno testiranje, kjer bomo še naprej delali na položaju sedenja in nekaterih drugih podrobnostih, za katere je potreben čas. Verjetno bomo pripravili še eno testiranje v Mugellu, čez kakšen mesec, potem pa se bomo pogovorili naprej, vsaj tak je načrt,” je izdal Dovizioso.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish