Andrea Dovizioso predčasno končuje kariero MotoGP po dirki v San Marinu

Avtor prispevka: , objavljeno 4. avgusta 2022 .

Andrea Dovizioso se bo od dirkanja v razredu MotoGP poslovil še pred koncem sezone 2022 in sicer po njegovi domači dirki v Misanu.

Italijan tako MotoGP maha v slovo točno leto dni potem, ko se je z Yamaho vrnil v kraljevi razred svetovnega motociklističnega prvenstva.

Nekdanjega dirkača Ducatija bo v ekipi RNF najverjetneje zamenjal Miguel Oliveira, prihodnost Doviziosovega moštvenega kolega, Darryna Binderja pa za zdaj ostaja negotova.

“Vsi smo žalostni, ker nas Andrea zapušča predčasno,” je novico komentiral šef Yamahe, Lin Jarvis. “Gre za enega izmed velikih imen v MotoGP in zagotovo ga bomo v pogrešali v paddcoku.”

Jarvis je razkril, da je Andrea postajal vse bolj nezadovoljen nad dejstvom, da iz motocikla M1 ne more izvabiti vsega potenciala, zato se je med poletnim premorom odločil, da konča kariero pred koncem sezone. “Po pogovoru se je zdelo primerno, da Andrea Zadnjo dirko odpelje doma, v Misanu. Seveda mu bomo pri Yamahi še naprej nudili polno podporo na preostalih treh dirkah, do takrat pa uživajmo v njegovih zadnjih dirkah in v Misanu proslavimo spektakularno kariero,” je dodal.

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish