Američan Logan Sergenat na vratih F1

Avtor prispevka: , objavljeno 15. avgusta 2022 .

Logan Sergeant velja za enega glavnih kandidatov za moštvenega kolega Alexa Albona pri Williamsu, toda Američan mora najprej izpolniti pogoje za pridobitev superlincence.

Čeprav je nekaj časa veljalo, da bi se v ekipi Williams v sezoni 2023 lahko znašel Oscar Piastri, pa je zgodbo na trgu dirkačev na glavo postavil nenaden prestop Fernanda Alonsa k Aston Martinu. Piastri bo ali ostal pri Alpine namesto Alonsa, ali pa dirkal pri McLarnu, Williamsu pa tako, za zdaj, ostane Nyck de Vries, a letos v Formuli 2 navdušuje še en mladi dirkač, Logan Sergeant.

Sergeant letos prvič nastopa v F2, kjer je zabeležil dve zmagi, v razvrstitvi pa zaseda tretje mesto, še vedno pa ima možnosti, da na koncu sezone postane svetovni prvak. 21-letni Američan bo v dirkalniku F1 nastopil pred domačim občinstvom na prvem prostem treningu za VN ZDA, ob koncu sezone pa bo, če bo sezono F1 končal vsaj na petem mestu, izpolnil pogoje za pridobitev superlincence, ki je potrebna za nastop v Formuli ena.

Medtem ko so pri Williamsu nedavno potrdili, da bo zanje v 2023 dirkal Alex Albon, je prihodnost letošnjega drugega dirkača, Nicholasa Latifija pod vprašajem, toda za njegov sedež v ekipi se poleg Sergeanta in de Vriesa, po besedah šefa moštva Williams, Josta Capita, potegujejo tudi drugi dirkači, med njimi tudi Daniel Ricciardo ter Mick Schumacher.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj