Alpine F1 razkril podobo in datum predstavitve dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 14. januarja 2021 .

Danes dopoldan je skupina Renault predstavila obsežno strateško preusmeritev koncerna in posameznih blagovnih znamk. Kot je že znano, naj bi Alpine razširili v športno blagovno znamko.

Angažiranje v Formuli 1 zato v letošnjem letu ne bo več potekalo pod znamko Renault. Namesto tega bo ekipa od te sezone naprej prvič nastopila pod imenom Alpine F1. V okviru predstavitve koncerna je Alpine prvič podala vpogled na novi dizajn dirkalnika.

Če so bili dirkalniki Renaulta v glavnem črni in rumeni, bo sedaj rumena barva izginila in nadomestila jo bo barva francoske trobojnice. Do zadka je dirkalnik v glavnem črn, na višini menjalnika pa počez poteka modri pas, v katerem se nahaja belo-rdeči logotip Alpine.

A pri tem ne gre za končno podobo barvne sheme sezone 2021. Ta naj bi bila predstavljena šele če mesec dni. Tudi pri imenovanju dirkalnika gre ekipa po novi poti. Namesto R.S. modelov bo sedaj dirkalnik povratnika Fernanda Alonsa in njegovega moštvenega kolega Estebana Ocona slišal na ime A521.  

Članek je na voljo tudi na vmax.si

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj