AlphaTauri: V 2021 Tsunoda namesto Kvjata

Avtor prispevka: , objavljeno 16. decembra 2020 .

20-letni mladinec Red Bulla, Juki Tsunoda bo v sezoni 2021 dirkal za ekipo AlphaTauri in bo postal novi moštveni kolega Pierra Gaslya. Japonska bo tako v prihodnjem letu znova imela dirkača v Formuli 1.

Mladi Tsunoda je letošnjo sezono Formule 2 končal na tretjem mestu, za Mickom Schumacherjem in Callumom Ilottom in si s tem pridobil potrebne točke za super licenco. S tem je Japoncu uspelo samo v dveh letih iz Formule 4 napredovati v Formulo 1. Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri je povedal: “Red Bull je ves čas opazoval njegovo kariero in prepričani smo, da je odlična okrepitev našega moštva. V Formuli 2 je dokazal pravo mešanico tehničnega razumevanja in agresivnosti. Navdušil je tudi s testom v Imoli z dve leti starim dirkalnikom, kjer je kazal napredek in vozil brez napak. Poleg tega je tukaj njegovo sijajno delo s tehniki Honde. Nazadnje na testu mladih dirkačev v Abu Dabiju je ponovno dokazal, kako je hiter in pripravljen za stalnega dirkača.

Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri je dejal, da si Tsunoda zasluži stalni sedež v Formuli 1.

Juki Tsunoda, ki je prvi dirkač v Formuli 1, ki se je rodil v novem tisočletju, pa je dejal: “Moj cilj je bil vedno, da dosežem Formulo 1 in zelo sem srečen, da mi je to uspelo. Hvaležen sem ekipi AlphaTauri, Red Bullu in Dr. Marku za to priložnost in seveda vsem pri Hondi, ki me že tako dolgo spremljajo. Jasno mi je, da nosim upanja vseh japonskih navijačev in dal bom vse od sebe, da jih ne razočaram.Tsunoda je prvi Japonec, kot stalni dirkač, od Kamuija Kobajašija leta 2014, ko je le-ta dirkal za ekipo Caterham.

Članek si lahko preberete tudi na vmax.si   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish