ALPHATAURI potrdil TSUNODO za test mladih dirkačev v ABU DABIJU

Avtor prispevka: , objavljeno 8. decembra 2020 .

Ekipa je predhodno nakazala, da bo Tsunoda za njih vozil prihodnji teden na testu mladih dirkačev, če bo dobil super licenco Formule 1, ki bi mu omogočila dirkanje v kraljevem razredu motošporta prihodnje leto. To si je Japonec zagotovil na finalu Formule 2, saj je v prvenstvu osvojil tretje mesto.

Pričakuje se, da bo Tsunoda pri ekipi AlphaTauri potrjen kot moštveni kolega Pierra Gaslya za sezono 2021. Japonec naj bi prevzel sedež Daniila Kvjata, ki je po dirki VN Sakhirja povedal, da ne pričakuje, da bo ostal v ekipi prihodnje leto. “Resnično cenim, kako so mi vsi pri ekipi AlphaTauri pomagali pri pripravi za ta test, zahvaljujem pa se tudi Red Bullu in Helmutu Marku, da so mi dali to priložnost,” tako Tsunoda. “Na tem testu se bom osredotočil na upoštevanje navodil ekipe in na dajanje povratnih informacij inženirjem. To bo tudi priložnost, da se čim več naučim in si pomagam pri osebnem razvoju.

Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri, je bil že na izrednem testu v Imoli navdušen nad mladim Tsunodo, zato ne preseneča, da so ga potrdili za test mladih dirkačev v Abu Dabiju.

Franz Tost, šef ekipe AlphaTauri pa je o japonskem dirkaču povedal: “Yuki Tsunoda je na testu v Imoli pokazal, da se zelo hitro uči, da se lahko zlahka seznani z dirkalnikom in je lahko vsak krog nenehno izboljševal svojo predstavo. Zato smo se odločili, da bo v sredo nastopil na testu mladih dirkačev v Abu Dabiju.”                                  

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj