Alonsu drugi prosti trening VN Sao Paula

Avtor prispevka: , objavljeno 13. novembra 2021 .

Današnji drugi prosti trening pred sprintersko dirko, ki je v tem formatu že sam po sebi nesmiseln, je verjetno užival takšno zanimanje kot poceni mehiška žajfnica. Razumljivo da so bile vse oči uprte v pisarno FIA-e, kjer sedijo komisarji dirke in čakalo se je, kaj bodo na koncu odločili. Za mnoge se o tem odloča predolgo, in verjamemo, da če bi šlo za ekipo Aston Martin, Alpine ali AlphaTauri, bi odločitev padla že po 15 minutah včeraj.

Vrnimo se vseeno drugemu prostemu treningu, ki je imel z merodajnostjo malo opravka. Z vsem spoštovanjem do dvakratnega svetovnega prvaka, toda Fernando Alonso se zagotovo ne bi znašel na vrhu, kot se je tokrat. In prepričani smo lahko, da ne bi bil slabo sekundo hitrejši od Maxa Verstappna, ki je zasedel drugo mesto. In da bi bil hitrejši od obeh Mercedesov za več kot sekundo.

Max Verstappen je bil drugi, zaostal pa je dobri osem desetink sekunde.

V glavnem so se dirkači osredotočali tako na sprintersko dirko kot jutrišnjo glavno, zaradi česar pa razumljivo no tvegali in tako je drugi trening minil brez omembe vrednih pripetljajev. Še enkrat, ta trening v nobenem primeru ni pokazatelj forme posameznika za poznejšo sprintersko in jutrišnjo glavno dirko.

Rezultat

Fernando Alonso je s svojim Alpine odpeljal najhitrejši čas drugega treninga in sicer je za krog steze v Interlagosu potreboval 1:11.238 minute. S tem je bil za slabih devet desetink sekunde hitrejši od Maxa Verstappna. Oba sta svoj čas dosegla na srednji zmesi gum. Tretji Valtteri Bottas je na mehki zmesi zaostal za dobro sekundo.

Tretji Valtteri Bottas je Alonsom zaostal že za več kot sekundo.

Na četrtem mestu najdemo Estebana Ocona v drugem Alpine, peto mesto pa zaseda Lewis Hamilton z zaostankom sekunde in pol. Verjamemo, da je bil Britanec v mislih povsem drugje in sicer pri komisarjih, ki tudi po končanju treninga še niso sprejeli odločitve. Šesto mesto je zasedel Sergio Perez, ki je bil za las hitrejši od sedmega Antonia Giovinazzija, ta pa za nekaj stotink sekunde od obeh dirkačev Ferrarija, kjer je bil Carlos Sainz hitrejši od Charlesa Leclerca. Deseterico pa zaključuje Kimi Raikkonen, ki je kot prvi zaostal za več kot dve sekundi.

Od enajstega mesta naprej pa so se dirkači razvrstili takole: Lance Stroll (Aston Martin), Daniel Ricciardo (McLaren), Lando Norris – današnji slavljenec, napolnil je 22 let (McLaren), Pierre Gasly (AlphaTauri), George Russell (Williams), Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Sebastian Vettel (Aston Martin), Mick Schumacher (Haas) in Nikita Mazepin (Haas).

Rezultati drugega prostega treninga VN Sao Paula.

Prispevek je na voljo tudi na strani vmax.si

Foto: HB Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish