Alonsov nastop na Indy 500 bo spremljal tudi Rossi

Avtor prispevka: , objavljeno 20. aprila 2017 .

Fernando Alonso, dirkač moštva McLaren se je odločil, da izpusti letošnjo dirko za VN Monaka in se preizkusi v lovu na prestižno zmago slovite dirke 500 milj Indianapolisa. Španec si je, ker mu slabo kaže v boju za tretji naslov svetovnega prvaka v formuli ena, zadal cilj, da osvoji trojček prestižnih lovorik. Poleg naslovov prvaka v formuli ena, želi zmagati na dirki 500 milj Indianapolisa ter na vzdržljivostni dirki 24ur Le Mansa.

Njegov podvig pa je poleg športne javnosti pritegnil tudi zanimanje znotraj športne scene. Alonso nastop bo med drugimi budno spremljal tudi Valentino Rossi, ki je v svoji karieri že preizkusil vrsto štirikolesnih dirkalnikov, med njimi tudi bolid formule ena.

“Njegova odločitev me je presenetila, saj je čudno, da ne bi dirkal v Monaku,” je dejal Rossi. “Toda njegov trenutni položaj z nekonkurenčnim dirkalnikom je težak, zato si želi poizkusiti še druge stvari. Zanimivo bo videti, kaj lahko doseže v Indianapolisu, saj je to povsem drug svet, še posebej ker dirkajo na ovalu. Sam sem na ovalu vozil z dirkalnikom serije NASCAR in takrat sem videl, da je to povsem nekaj drugega.

Zanj bo to velik izziv, zato me zanima njegov končni rezultat,” je še dodal devetkratni svetovni prvak.