Alonso želel preprečiti prihod Vettla?

Avtor prispevka: , objavljeno 30. novembra 2014 .

Fernando Alonso je “daljnega” junija 2012 zatrjeval, da ga ne bi motilo, če bi v prihodnosti za moštvenega tekmeca pri Ferrariju dobil Lewisa Hamiltona ali Sebastiana Vettla, toda izkazalo se je, da bi že takrat Hamilton, namesto k Mercedesu, prestopil k Ferrariju, če ne bi Alonso temu nasprotoval, moštvo iz Maranella pa naj bi mu moralo ugoditi, saj je imel Španec moč izbire moštvenega tekmeca zapisano v pogodbi. “Alonso je nasprotoval prihodu Hamiltona,” je leta 2012 zapisal BBC-jev dopisnik Andrew Benson.

Čeprav je bil dve leti pred dejanskim podpisom pogodbe med Ferrarijem in Vettlom vsaj na videz pripravljen Nemca sprejeti v “svojo” ekipo, pa se je letos, ko se je štirikratni svetovni prvak dejansko odločil prestopiti k Ferrariju, vse skupaj zalomilo.

Mediji so poročali, da je po odhodu Luce di Montezemola s čela Scuderie, pri pogajanjih Alonsa s takratnim šefom moštva Marcom Mattiaccijem, prišlo do hude krvi in celo zmerjanja s strani Španca in vse kaže na to, da je Alonso kot pogoj, da še naprej dirka za Ferrari, zahteval tudi pravico do veta na izbiro moštvenega kolega, torej moč, da prepreči Sebastianu Vettlu dirkati v enakem dirkalniku.

Foto: Ferrari