Alonso z nesrečo zaslužil 1,8 milijona

Avtor prispevka: , objavljeno 22. marca 2015 .

La Gazzetta dello Sport poroča, da je nesreča Fernanda Alonsa zavarovalnico do zdaj stala 1.8 milijona evrov, Španec pa bi lahko ostal brez tega zneska, če bi v Melbournu sedel v dirkalnik.

“Zavarovalnice od ekip zahtevajo, da je dirkač v primernem zdravstvenem stanju,” je pojasnil Lugi Perna in dodal, da je znesek, ki ga bo prejel Alonso, izračunan na podlagi njegove letne plače 34 milijonov evrov. Toda dvakratni prvak bo ostal brez tako imenovanega bolniškega nadomestila, če se izkaže, da je za odsotnost dirkača kriva ekipa, medtem ko so pri McLarnu že zanikali tehnično napako na dirkalniku.

“Imam občutek, da je nesrečo morda povzročil sunek vetra, kar pa nekateri težko verjamejo,” je v Melbournu povedal šef moštva McLaren, Ron Dennis. “Morda je šlo za pomanjkanje koncentracije, saj Fernando skozi ovinek ni peljal s polno hitrostjo. Govori in piše se veliko neumnosti, kot vedno, toda zagotovo ga ni stresla elektrika,” je še dodal Dennis, medtem ko FIA nadaljuje preiskavo nesreče, ki se je zgodila 22. februarja v Barceloni.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish