Alonso: Tudi z novim motorjem ne bom hitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 26. maja 2016 .

Alonso: Tudi z novim motorjem ne bom hitrejši

 

Ekipa McLaren-Honda upa, da bo na nedeljski dirki v Monaku dokazala svoje izboljšave. Dirka po ulicah Monaka lahko tudi slabšim motorjem omogoča dobre rezultate in zato so v ekipi McLaren izboljšali samo šasijo. »Zadev v Formuli 1 ne moreš matematično računati. Moramo imeti avto na cesti Monaka, nato bomo videli, kje smo,« pa je rahlo pesimističen Alonso.

»Bilo bi lepo, če bi ponovno oba dirkalnika imeli v finalnem krogu kvalifikacij in si tako lahko omogočimo morebitne točke. Vendar je težko napovedovati, kako bo na koncu. Tudi druge ekipe bodo imele določene nove nastavitve in dele. Spet pričakujem prevlado Mercedesa, nato pa Red-Bull in Ferrari za njimi,« je svojo prognozo pojasnil Alonso.

Glede novega motorja, tretjega izmed petih dovoljenih na sezono, Alonso ni ravno najbolj navdušen. »Njegova osnova je enaka kot pri predhodnih. Sam motor, ki smo ga imeli v Barceloni, moramo še dobro pregledati. Imamo pa možnost, da v nedeljo dirko končamo. Za nadaljnje dirke upam, da bomo imeli možnost iz motorja iztisniti več,« je še razlagal Alonso.

Pa vendar ima Monako poleg dirke po uličnih cestah še eno posebnost, ki nima neposredne zveze z dirkanjem in zaradi katere se jezi Jenson Button. Sam nastanitveni del je odmaknjen od boksov, zato ima Britanec dolgo pot, skoraj dvanajst minut, od boksov do svojih prostorov. »Tako je, če si med slabšimi ekipami in ti preostanejo bolj zadnji prostori,« je bil kritičen Button.

»Sobota je v bistvu zelo pomembna, saj je pomemben čim boljši štartni položaj,« je pojasnil Button, pa vendar je malček bolj optimističen kot njegov dirkalni kolega Alonso. »V Monaku smo bili vedno dobri. Počasne in srednje hitre dirke nam odgovarjajo. Tudi od lanskega leta smo dokaj dobro napredovali, tako lahko tokrat upravičeno pričakujemo dober rezultat,« je še dodal Button.

»Vendar nečesa ne smemo pozabiti. Imamo dva dirkalnika Mercedesa, dva Ferrarija in dva Red Bulla. Torej več kot petega mesta realno ne moremo pričakovati, lahko pa pričakujemo, da oba z Alonsom doseževa točke. In ne pozabimo še na vreme. Če bo večino tedna sončno in nato dež, potem se vse še predobro pomeša. In naše možnosti so lahko še večje,« je zaključil Button.

16
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
16 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo