Alonso: Tu je polno amaterjev

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2018 .

Fernando Alonso je po dirki v Austinu, ki jo je zaradi trečenja z Lancom Strollom končal že v prvem krogu dejal, da je v Formuli 1 več amaterski dirkačev kot v drugih motošportnih serijah. Stroll je za trčenje z Alonsom dobil kazen vožnje skozi bokse, Španec pa je zapeljal do garaže in odstopil. Omenjena dirkača sta trčila tudi na prejšnji dirki na Japonskem zato je Španec kritiziral Mednarodno avtomoblistično zvezo (FIA), da ne storijo dovolj, da bi takšno dirkanje preprčili.

“Nisem razburjen, sem razočaran, saj sem tu devet dni, da bi dirkal, nato pa je po 600 metrih dirke konec, ker se nekdo zaleti vate. Tako pač je, to je problem mednarodne avtomobilistične zveze, da pusti takšno dirkanje. Nastopam tudi v drugih dirkaških serijah, kjer so teoretično tudi amaterski dirkači, toda tam ni težav. V Formuli 1 je več amaterjev kot v ostalih. Mogoče bodo kaj spremenili šele, ko bo prišlo do hude nesreče.”

“Do takrat se bom zabaval v ostalih serijah, kjer tekmujem proti triinštiridesetim dirkačem, proti amaterjem, proti šestdesetlet starim dirkačem in nič se ne zgodi. Tu bi potrebovali odbijače, da bi lahko zaletavali drug v drugega.”

Dvakratni svetovni prvak, ki se po koncu sezone poslavlja od Formule 1 je dejal, da je nivo dirkačev, ki trenutno nastopajo v tem športu nižji kot je bil pred leti.

“Tekmoval sem v vzdržljivostni seriji WEC, kjer so dirkač še bolj agresivni kot v Formuli 1, tam imamo tudi tri kategorije, v GTE-AM so nekateri amaterski dirkači, toda nihče se ne zaleti v nikogar. Tam je drugačna mentaliteta. Seveda tudi tam storiš napako, si nekoliko bolj agresiven ob začetku dirke, zamudiš točko zaviranja. Letos sem imel res smolo na začetkih dirke.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish